De Big Green Egg is de bekendste onder de Kamado-barbecues. Hij wordt gebruikt door topchefs en barbecueliefhebbers over de hele wereld. Door middel van zijn unieke vorm en keramieken structuur wordt er heteluchtcirculatie gecreëerd. Daarnaast kan de temperatuur nauwkeurig geregeld worden met behulp van een luchtschuif onderaan en een regeldop bovenaan.
Dankzij dit door de jaren heen geperfectioneerde concept blijven de smaakstoffen in het eten en droogt het niet uit. Bovendien is er een ruim pallet aan technieken die mogelijk zijn op de Big Green Egg. Naast vlees kan je er ook vis en groenten op klaar maken. En probeer zeker ook eens brood te bakken of een lekker dessert samen te stellen. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.
Naast het toestel brengt Big Green Egg jaarlijks nieuwe accessoires op de markt om het de gebruiker makkelijker te maken en/of om nieuwe mogelijkheden aan te bieden.
Uiteraard kan je in onze winkel in Doornik terecht voor al jouw aankopen, maar daarnaast is Zonnewende ook een volwaardige Big Green Egg webshop. Zo kan je bij ons een exclusieve buitenkeuken aanschaffen, maar vind je in het aanbod ook tal van verschillende accessoires terug. Alles om jouw kookkunsten helemaal tot hun recht te laten komen!
Het merk Big Green Egg ontstond in 1974 in het Amerikaanse Atlanta, maar eigenlijk moeten we veel verder terug in de tijd. De Amerikanen importeerden hun Kamado-barbecues in eerste instantie namelijk uit Japan en China, waar ze ook hun inspiratie haalden.
In het oosten werd namelijk 3.000 jaar geleden (!) al op soortgelijke ronde kleiovens gekookt. Het woord ‘kamado’ betekent dan ook gewoon ‘oven’ of ‘haard’ in het Japans. Het team van Big Green Egg overgoot deze traditie met hedendaagse technieken en innovaties om tot dit prachtige eindresultaat te komen.