Wenst u een persoonlijke offerte? Bel of mail ons en dan maken we een offerte op maat.
Tuin- en verandameubilair

Een goed onderhoud,
het lang leven van uw tuinmeubelen.

Naargelang de materialen waaruit je tuinmeubelen gemaakt zijn, vergen ze verschillend en aangepast onderhoud. Natuurlijk maakt men tuinmeubelen bij voorkeur zo onderhoudsvriendelijk of onderhoudsarm mogelijk. Maar regelmatig en gepast onderhoud zorgt voor jarenlang plezier van je tuinmeubelen. Heb je vragen over hoe je tuinmeubelen te onderhouden, vraag het ons gerust. Zonnewende adviseert je zodat je tuinmeubelen er steeds mooi blijven uitzien.

Teak onderhoud

Teak is een tropisch hardhout met een dichte structuur en een hoog gehalte aan natuurlijke olie, waardoor het hout zeer goed bestand is tegen rotten en ongevoelig voor zon, regen, sneeuw en vrieskou. Voor het vervaardigen van teakmeubelen wordt enkel gebruik gemaakt van de beste kwaliteit van teak. Wanneer de meubelen buiten blijven staan en op natuurlijke wijze verouderen, zal de kleur van het oppervlak van het hout geleidelijk evolueren naar een zachte, zilvergrijze tint. Deze verandering van kleur heeft totaal geen invloed op de sterkte van het meubel.

Zonnewende adviseert u om het meubel op deze natuurlijke manier te laten verouderen. Om deze zilvergrijze tint te behouden, raden wij u aan om het meubel te reinigen met een borstel, water en een zachte zeep. Maak geen gebruik van een hogedrukreiniger om uw meubelen te reinigen, het oppervlak zal hierdoor zeer ruw worden. Wanneer u het meubel niet of slecht reinigt, zal het meubel donkergrijs/zwart worden van kleur. In dat geval kunnen wij u een Cleaner en Protector aanbieden om de oorspronkelijke kleur van het meubel te herstellen.

Voor hen, die de goudbruine kleur van nieuwe teak verkiezen, bieden we een uitgebreid gamma onderhoudsproducten aan. Verweerde teak kan grondig gereinigd worden met Teak Cleaner en de kleur van het hout kan hersteld worden met een Teak Protector. Teak olie kan u enkel gebruiken voor meubelen binnenshuis of voor meubels die in het verleden reeds behandeld werden met Teak olie, voor buiten raden wij u een Teak Sealer aan.

Aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Ze kunnen niet roesten en zijn bestand tegen allerlei weersinvloeden. Bij langdurige blootstelling aan felle UV straling kan de kleur van je aluminium tuinmeubelen wat doffer worden. Een gepaste beschermhoes kan dit tegenhouden.

Verder raden we het volgende onderhoud aan: regelmatig schoonmaken, zodat vuil zich niet op de aluminium tuinmeubelen kan hechten voor een grondige schoonmaak gebruik je een speciale cleaner voor aluminium je kan ze ook op voorhand behandelen met een protector om vuilhechting te voorkomen en extra te beschermen tegen UV stralen.

Beschermhoezen

Wij bieden beschermhoezen aan die compatibel zijn met het merendeel van onze collecties. Een beschermhoes beschermt je tuinmeubelen niet alleen tegen slechte weersomstandigheden, maar ze zijn ook een stijlvolle manier om je meubilair op te bergen in de winter. De hoezen zijn zacht en garanderen een optimale vlek- en waterbestendigheid.

Dankzij de handige riemen sluiten ze goed aan en blijven ze perfect zitten. Voor een maximaal gebruiksgemak en optimaal onderhoud. Ze hebben bovendien schimmelwerende eigenschappen. Wel wordt aangeraden om geen beschermhoezen te gebruiken voor houten bladen (verouderd teak, teak en iroko).